Speltherapie

In 2009 deed ik een cursus speltherapie via het CIVAS. Ik zie mezelf nog studeren in de map op de camping in Frankrijk.

Ja, je leest het goed tijdens je vakantie een cursus doen, haha. Alle informatie in deze map vond ik geweldig. Ik werkte toen als activiteitenbegeleider in de Forensisch jeugdpsychiatrie. Mijn droombaan was toen om te mogen doen wat erin deze map staat. De map heb ik een paar jaar geleden weggedaan omdat ik toen dacht daar ga ik vast niks meer mee doen. Ruim 7 maanden werk ik nu als jeugd en gezinscoach voor het CJG en wat is het fijn om nog meer mezelf te ontwikkelen als coach. Ik merk dat ik steeds meer creatieve middelen gebruik in mijn werk om de doelen te behalen. Het werkt voor de mensen waarmee ik werk en ook zelf heb ik er veel plezier in. De laatste tijd merkte ik dat ik wat meer behoefte had aan de onderbouwing van een creatieve activiteit. Waarom kies je voor klei en niet voor verf, welk materiaal zet je waarvoor in. Ineens dacht ik weer aan deze cursus die ik inmiddels 12 jaar geleden had afgerond. Ik voeg me af of ik de map niet opnieuw zou kunnen bestellen. Ik mailde naar het bedrijf CIVAS en ja hoor de map kon ik voor €50,- euro opnieuw ontvangen. Twee dagen later lag de map op mijn deurmat.

 

Met plezier lees ik de map opnieuw en heb al veel nieuwe ideeën om te gebruiken in mijn caseload. Wist je bijvoorbeeld dat werken met gips heel mooi kan zijn bij het accepteren van het verleden. Als je iets maakt van gips en je laat het hard worden kun je het niet meer veranderen. Je gemaakte werk zal vast wat punten hebben die je minder mooi vindt. Het is de kunst deze te accepteren en misschien ook wel zo te bewerken dat je het toch wel mooi gaat vinden. Mocht je mijn blog regelmatig lezen dan ga je deze vast een keer terug zien komen :-).