Gevuld tasje

Dit tasje heb ik gekregen van mijn zusje. Ik word bijna 37 jaar en het tasje zit in mijn werk rugzak, haha. Eerst zaten er mijn opladers e.d. in laatst dacht ik, word ik niet een beetje te oud voor dit soort gekkigheid. Uhm, nee kwam ik tot de conclusie want het tasje is nu gevuld met allemaal kleine hulpmiddelen voor tijdens mijn gesprekken met kinderen. Sommige dingen mogen ze hebben als reminder aan het gesprek. Zo zitten er tolletjes in, touw om armbandjes mee te maken, ballonnen om een ademhalingsoefening mee te doen, stuiterbal, zorgen poppetjes en het kwaliteitenspel en ohja kaartjes om de cirkel van invloed uit te leggen. Past nog best veel in zo'n schattig tasje.

 

Veel mensen die mij kennen of leren kennen zeggen altijd dat ik zo creatief ben. Op mijn rapport van de basisschool staat ook, Judith kan goed tekenen en is erg creatief, haha, dat was ook bijna het enige wat ik wel kon haha, rekenen en taal pff, hopeloos. Maar wat is nou eigenlijk creatief zijn? Veel van de dingen die je op mijn blog leest heb ik niet zelf bedacht. Ik heb het van internet, uit een boek of een cursus die ik heb gevolgd, ik kan het gewoon goed toepassen, denk ik dan. Creatief coachen ben ik steeds meer aan het toepassen en ontwikkelen. Creatief bezig zijn is één ding maar het effectief en nuttig kunnen toepassen in je coaching is wel een kunst.

 

Dit tasje helpt mij om me te herinneren aan creatieve dingen gebruiken in je coaching, de kinderen maar ook de ouders reageren er goed op. Soms droom ik van een oude schuur waarin ik creatief coachen geef aan gezinnen op een leuke boerderij of dat er een methodiek komt waarin je crisissen oplost met creatieve interventies, dat zou toch wel tof zijn, niet praten of veiligheidsplannen opstellen maar schilderen met elkaar tot een oplossing. Ben benieuwd of ik dit tasje tot mijn pensioen weet te behouden ;-) want ja tijd vliegt wanneer je het leuk hebt was het niet...