Kleien

Ondanks de lock down mag ik je opzoeken op school. Sinds een week zit je op de noodopvang. Met elkaar waren we het erover eens dat dit beter is voor iedereen, dat vind jij ook. Je mag heel de week komen en dat vind je fijn. 


Na het gesprek van vorige week besloot ik klei mee te nemen. Wat we precies gaan doen ermee weet ik nog niet. Je mag uit een lijst met woorden kiezen. De woorden zijn allemaal onprettige gevoelens. Je kiest voor angst. Door dit woord raken we aan de praat. Heel eerlijk vertel je me alles en vanuit jou beleving. Ik luister en langzaam gaan we over op de klei.


Bij het woord staat een opdracht. Klei een dier (fantasie of echt) die voor jou angst uit beeld. Daarna zetten we praat wolken om het beest, wat denkt het dier als het bang is? Als dat klaar is zetten we er positieve helpende gedachten bij. We sluiten af met een spelletje. Ik klei iets en jij raad wat het is en dan andersom. 


Dan is de tijd om tot volgende week! Denk aan je dier he ;).