De maan.

Wie geniet er niet van een prachtige volle maan aan de hemel. Als kind vond ik het ook heerlijk om naar de sterrenhemel te kijken en te fantaseren over het oneindige heelal. De mooiste volle maan heb ik  gezien in Marokko, slapen in de woestijn met de volle maan als nachtlampje. 

 

Ik hou de stand van de maan in de gaten aan de hand van een app en soms dan spot ik de maan in de lucht. Met de maankaarten van Happinez, word ik eraan herinnerd waar elke stand voor staat en welke energie die met zich meebrengt. Sinds kort ligt er naast de kaarten standaard een doosje met steentjes. Elke steen is verbonden met een bepaalde stand van de maan. 

 

De maan heeft een taak. Zo regelt zij eb en vloed maar ook de energie op aarde. 
Zo heb je misschien wel eens gemerkt dat je veel meer dromen hebt tijdens volle maan en je kinderen in de klas of thuis veel drukker zijn. Ook worden er meer baby's geboren met volle maan en er zijn vele vrouwen die een menstruatiecyclus hebben die gelijk loopt met de energie van de maan. 

 

Hieronder in een notendop de stand van de maan en welke energie daarbij past:

 

Nieuwe maan

Ik ontspan om ruimte te maken voor het onbekende nieuwe dat komen wil

 Goede tijd voor:

- Afmaken van oude projecten

- Het verleden doorvoelen

- Uitrusten

- Loslaten

- Nieuwe plannen maken 

 

Wassende maan (zie je deze aan de hemel dan word er gezegd dat je een wens mag doen)

Ik weet wat ik wil 

- Zaaien en planten

- Helder maken wat je intentie is

- Je wensen uitspreken

- Wilskracht uitoefenen

- Projecten starten

 

Halve maan 

Ik durf te zien en te doen wat nodig is 

- Beslissingen nemen 

- Moeder verzamelen 

- Acties ondernemen

- Doorbraken tot stand brengen

- Knopen doorhakken 

 

Wassende springende maan 

Ik verfijn mijn projecten tot ze passen in het geheel 

- Evalueren 

- Bijschaven

- Verfijnen

- Passen en meten

- Succes verwachten

 

Volle maan:

Ik krijg wat ik verdien, ik oogst wat ik gezaaid heb

- De laatste hand leggen aan projecten

- Contracten afsluiten

- Oogst binnenhalen

- Mensen uitnodigen 

- Feestvieren

 

Afnemende maan

Ik ben me bewust van alles wat ik ontvang 

- Introspectie

- Meditatie

- Zelfonderzoek

- Dankbaarheid uiten

- Verbondenheid voelen

 

Halve maan 

Ik zie helder wat ik wil en wat ik kan loslaten

- Onderscheid maken

- Uitzoeken

- Opruimen

- Wieden

- Ruimte scheppen

 

Afnemende maan 

Ik rust uit in het besef dat het goed is

- Opruimen

- Ontspannen

- Herstellen

- Uitrusten

- Accepteren