Teken het!

Daar zit ik dan met je voor de 2de keer in gesprek op school. Ik heb een boekje voor je meegenomen die zal gaan dienen als een soort dagboek. We maken daarin tekeningen, schrijven je kwaliteiten op, je dromen en vandaag bespreken we de soorten emoties en welke je bij jezelf ervaart. Daardoor komen er tranen en je vindt het spannend om te vertellen wat je allemaal denkt en voelt. Samen spreken we een soort geheimtaal af zodat niemand weet over wie het gaat als we het opschrijven in het boekje. Je bent verdrietig en de tijd is bijna om. 

Het voelt niet goed om je zo terug te brengen naar de klas. Ik vraag je om een tekening te maken van hoe je, je nu voelt en daarna een tekening te maken van hoe je, je zou willen voelen. Op het papier van hoe je, je zou willen voelen komt een mooie regenboog en ijverig zet je daaronder zinnen neer van hoe je het zou willen. Samen schrijven we er naast met grote letters: IK BEN LEUK! Het boekje moet bij mij blijven want je vindt het niet fijn om het zelf mee te nemen dadelijk leest iemand het. Ik vraag je om deze week vaak aan de regenboog te denken of te tekenen en de zin, IK BEN LEUK, tegen jezelf te zeggen, dit ga je doen zeg je lachend.