Laatjes vol...

Je bent pas zes jaar en zegt tegen je mama: Mama mijn laatjes zitten vol en ik word er moe van. Mama heeft effe geen idee hoe ze daarmee aan de slag moet. Gelukkig is er het CJG ;). Ik kom je halen uit de klas. Je tekenboek onder je arm. Jij komt me halen om mijn laatjes leeg te maken, toch? Ik moet een beetje om je lachen, zo wijs en dapper, hihi. We lopen samen naar een rustig plekje. We tekenen je gezin en daarna de laatjes en schrijven daarin op wat er allemaal in die laatjes zit. Je zegt maar de sleutel is dus weg en ik kan deze niet vinden. Ik zeg de sleutel ben jij. Je kijkt me aan en gelooft het niet. We doen samen een leminiscaat tekenen. Heel snel en heel langzaam. Ga dit maar oefenen thuis en kijken of het helpt om je laatjes te legen. Ik laat het je mama weten en geef nog de tip om samen de oefening met het rietje en sop te doen. Grote bak water, beetje afwasmiddel, rietje erin en blazen maar, bubbels maken!!! 


Geen idee of het allemaal gaat helpen maar we moeten ergens beginnen. Ik denk dat wat meer leren ontspannen, ontladen zou kunnen helpen maar ja dat gaan we zien.... en anders gaan we verder op onderzoek.