Tollen

Door het boek: Touwtje springen en dyslexie, kijk ik sinds een week toch anders tegen een tol aan. Kort samengevat gaat het boek over het trainen van de fijne motoriek, samenwerking van alle delen van het brein door bepaalde oefeningen te doen, waardoor de wegen in de hersenen elkaar voor het lezen makkelijker weten te vinden.

 

Tollen met één hand, met twee handen tegelijk twee tollen laten draaien, welke tol draait het langst, de tol laten draaien met duim en andere vingers, probeer maar eens met je pink dat voelt echt anders kan ik je nu vertellen. Vandaag had ik een kindgesprek op school over concentreren en probeerde de tol daarbij uit. Kijken hoe lang die draait met en zonder klok, welke draait het langst, wie gaat er winnen. De aandacht bleef er goed bij en als herinnering aan het gesprek mocht de leerling de tol hebben, om te oefenen thuis maar vooral als reminder dat het ook heel fijn kan zijn om je aandacht ergens op te houden. Yoga en mindfulness met tollen, ik zie een nieuwe les ;-).