Herfstyoga

Vandaag stond de ouder en kindyoga les in het teken van de herfst. Ik geef mijn lessen het liefst buiten en zeker met de herfst! De kinderen kunnen lekker rennen, we maken optimaal gebruik van de zintuigen, buitenlucht eigenlijk kan ik alleen maar voordelen opnoemen. De vraag die ik eigenlijk altijd vooraf krijg: wat doen we als het regent? Nou kaplaarzen en regenjas aan en gaan! Regendruppels vangen met je tong, ik vind dat wel het toppunt van mindfulness, wat jij? 


Het was bijna het hele uur droog en er komen geen matjes aan te pas. We beginnen met de kinderzonnegroet, aangepaste versie, dus geen knieën op de grond of liggen. Daarna blaadjes blazen, liedje zingen, lopen als je favoriete dier, grote en muizen stappen maken, yogahoudingen verstoppen en uitvoeren en nog veel meer. Hier op de foto zie je een zintuig oefening. Zoek een voorwerp in het bos, overhandig het aan je papa, mama of kind, die zijn ogen dicht heeft en wacht af of die kan raden door voelen en ruiken wat het is. Die gezichtjes op deze foto daar word je toch blij van, onbetaalbaar! Daarna gezellig met zijn allen ergens een bakkie koffie, ik hoop dat ik nog veel van dit soort lessen mag geven. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0