BOOS!

Ik werk nu drie maanden bij het CJG en het valt me op dat ik best wat vragen krijg over boosheid. In verschillende leeftijden en ouders vragen zich af wat te doen? Boos zijn mag, dat ten eerste. Heel gezond en vooral toelaten alleen wel op een gezonde manier, niks stuk maken en jezelf of de ander geen pijn doen. Uiteraard ;) heb ik een boek hierover gelezen 'Een vulkaan in mijn buik'. In dit boek staan heel veel ideeën over het omgaan met boosheid op een gezonde manier. Zo vond ik het heel fijn om te lezen dat klagen heel gezond is, oke alles met mate natuurlijk maar jezelf de ruimte geven om te klagen lucht enorm op. Laat het er maar even zijn, dat gevoel, al die gedachten, gooi het eruit! 


Onder die boosheid zitten natuurlijk allerlei andere emoties zoals verdriet, teleurstelling, schaamte, angst, pijn, onzekerheid en of frustratie. Volgende week neem ik dit potje mee op huisbezoek. In dit potje mag het gezin briefjes doen met daarop wat hem/haar dwarszit, je hoeft het niet te vertellen, zit de pot vol, steek de briefjes in brand! Hup weg ermee! 


Hoop dat ze er wat aan hebben! En misschien ga ik zelf ook wel zo'n potje neerzetten.... 

Reactie schrijven

Commentaren: 0