Tinkerbell

Don't let anyone dull your sparkle!

 

Vandaag was ik op huisbezoek, een gesprek met een ouder en een jongere. Zware tijd achter de rug, de jongere in kwestie vindt het leven niet meer zo leuk. Ik denk dat we allemaal soms het leven niet meer zo leuk vinden maar deze jongere was de wanhoop nabij. Ik denk dat je dan wel kan invullen welke gedachten er aanwezig waren. Begin deze week overdracht gehad met jeugdbescherming en gisteren onverwachts met het CIT aan de telefoon want de wanhoop was erg opgelopen. Een huisbezoek bereid ik altijd voor. Vragen die ik mezelf dan stel: wat is er aan de hand, hoe kan nuttig zijn, wat zou ik zelf willen ontvangen in zo'n situatie en als ik terug fiets naar kantoor of huis wat voor gevoel wil ik dan aan het huisbezoek hebben overgehouden? Met mijn tas vol spulletjes ben ik op de fiets gestapt. Het huisbezoek verliep erg prettig, fijner dan ik had verwacht en misschien wel had durven hopen.

Ik heb de ouder en jongere ieder een eigen flesje gegeven zoals afgebeeld op de foto hierboven.

 

Waar worden zij ieder en samen blij van? Wat zijn ieders wensen voor de toekomst?
Ze konden mooie en leuke dingen bedenken.
Ik vertel er altijd een verhaaltje bij als ik een flesje geef. Ken je Tinkerbell? Ja, zij heeft elfenstof toch? Jazeker zeggen de meesten mensen dan. Het zorgt ervoor dat je kunt vliegen maar het werkt alleen als je aan dingen denkt die je blij maken. Als dit je even niet lukt, denken aan blije dingen, kijk dan naar dit flesjes. Denk aan al je dromen, wensen en dingen waar je blij van wordt ook al zijn ze heel klein, ze doen er toe want het zijn jouw 'Sparkles'.

 

Mensen groot en klein gaan altijd lachen bij dit verhaal en bij het krijgen van zo'n flesje. Dan is mijn huisbezoek al geslaagd want met een lach maak je al heel veel blije hormonen aan en dat is volgens mij nou net wat er ontbrak in huis ;-).

Reactie schrijven

Commentaren: 0